Espoon Kalevalaiset Ry

Espoon Kalevalaiset ry:n logo ja sen taustaaKuninkaantien vanha kiviholvisilta on rakennettu vuonna 1777 Espoonkartanon pihapiiriin. Sillan ali virtaa Mankinjoki kuljettaen mm. Espoonkartanon laajojen maiden vedet Espoonlahden pohjukkaan. Sillan alla joki on helmikuussa jääkannen alla piilossa ja hiljaisena, mutta alajuoksulla virran voimakas ääni paljastaa veden todellisen määrän. Kuohut peittävät alleen läheisen Kehä III:n äänet.

Kuninkaantietä eli Suurta rantatietä on kuljettu vuosisatojen ajan aina Turusta Viipuriin saakka. Nykyisin Espoonkartanon kiviholvisilta on Suomen vanhin yhä käytössä oleva silta.Tapahtunutta vuonna 2017

Helmikuu

Vuoden ensimmäistä kulttuuri-iltaa vietaimme perjantaina 17.2.2017 Espoon kaupunginteatterissa. Äidinmaa-musikaali kertoo suomalaisista naisista, äideistä, tyttäristä ja elämän vaikeista valinnoista. Yhdistyksemme jäsenet saivat lipun edulliseen 35 € hintaan.
Kalevalan päivänä tiistaina 28.2.2017 klo 16-18.45 Louhi kylässä HAM:issa” (Helsingin Taidemuseo, Tennispalatsi). Järjestaimme yhdessä naapuriyhdistysten kanssa kansallispukujen talvituuletuksen ja runsain mitoin kiinnostavaa ohjelmaa

 • Kansallispukujen performanssi
 • Suomalais-ugrilaisten kansojen kansallispukuja
 • Luentosali: Kalevala Koru 80 vuotta
  • Toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen: Juhlavuoden korujen jul- kistaminen.
  • ProfessoriVisaImmonen:Rakkautta,uskoajavaltaa– Sormukset keskiajan ja uuden ajan alun Suomessa
  • FM Eeva Puustjärvi: Perinteinen ja moderni kulttuuriperintö Kalevala Korussa
  • Professori Pirjo Hirvonen: Paula Häiväoja – muotikielen ja korujen uudistaja
 • Aula: Vihdin Pelimannit johtajanaan mestaripelimanni Heikola.
 • Alakerta (Tove Janssonin näyttelytila): Virvat-lausuntaryhmä Eero Enqvistin ohjauksessa itsenäisyys-teemaisia runoja.
 • Yläkerta (Tyko Sallinen -näyttely): Tähettäret-ryhmä/ Onneli Wäck.
 • Kalevala -luentaa eri kielillä
 • Mai Niemen neuleita
 • Työpajatilassa: pirtanauhoja (Kirsti Mikkonen/ Inga Pihlhjerta)
 • ”tuohisormuksia” kartongista (Kaisa Nordlund, Helkaliitto)
 • kehräystä (Nina Talvela)
 • HAM: Kalevala-aiheinen teos
 • Kalevala-aiheisten muistomerkkien julkistaminen
osallistuimme sekä kansallispuvussa että "marimekossa. Tapahtuman aikana museoon oli maksuton sisäänpääsy.

Kalevalan päivänä ti 28.2. klo 13-17 oli Kalevalaseuran seminaari ”Satunnaisesti Suomessa” Helsingin Yliopiston pienessä juhlasalissa (Fabianinkatu 33, 4. krs.). Vapaa pääsy

Kalevalan päivänä ti 28.2. klo 14–16 ”Kantelettaren laulajat” Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasalissa (Hallituskatu 1).

Maaliskuu

Vuosikokouksessa to 16.3. klo 17.30 pääsimme tutustumaan Ison Omenan uuden kirjaston hienoihin tiloihin. Kari –sali oli varattu kokouksel- lemme. Ennen kokousta Tuula Udd esitti kalevalahenkisiä runojaa.

Huhtikuu

Tutustuimme sunnuntaina 23.4.2017 klo 14.00 Espoon kaupunginmuseossa KAMUssa espoolaiseen taideteollisuuteen. Lasin aika -näyttely kertoi Kauklahden lasitehtaan historiasta, sen tuotannosta, työntekijöistä ja heidän arjestaan.

Toukokuu

Toukokuun kulttuurikohteena oli Lotta-museo Tuusulassa lauantaina 20.5.2017 Museossa on useita näyttelyitä mm.evakkotiestä ja avustustoiminnasta.
27.5.-28.5.2017 on Maailma kylässä -festivaali Kaisaniemen puistossa. Festivaalin pääteemana oli kansalaisyhteiskunta. Kalevalaisten Naisten Liitto (KNL) esitteli toimintaansa ja myös yhdistyksemme jäsenet päivystivät jälleen järjestöjen teltassa.

Elokuu

Lauantaina 5.8.2017 järjestettiin piknik Helsingin Esplanadin puistoon kansallispuvussa! valtakunnallinen kansallispukujen tuuletuspiknik oli osa Suomi 100 -ohjelmaa. Kansallispukujen tuuletuspäivää vietettiin lauantaina 5.8.2017 eri puolilla Suomea ja myös Ruotsissa. Mukana oltiin kansallispuvussa, kansanpuvussa, muinaispuvussa tai yhdistäen kansallispuvun osia muihin vaatteisiin. Ja toki osallistua voi missä tahansa muussakin asussa. Klo 12.00 lauloimme Espan lavan luona Maamme laulun ja nostimme yhdessä maljan 100-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle.

Inga Pihlhjerta juonsi vapaamuotoista tilaisuuttamme ja halukkaat pääsivät esittelemään pukuaan.
Piknikkoriin oli pakattu mieleistäsi kuohuvaa ja kesäisiä herkkuja.

Torstaina 24.8.2017 klo 21.00 oli Urkuyö- ja aaria -konsertti Espoon tuomiokirkossa. Yhdistys oli varannut jäsenille edulliseen ryhmähintaan lippuja konserttiin Muuttuvat Laulut. Jaakko Ryhänen ja Seppo Hovi esittivät Sävelmuistoja suomalaisten sielunmaisemasta sadan vuoden ajalta. Konsertissa kuultiin kevyttä klassista ja klassista kevyttä Merikannosta Mårtensoniin ja negro spiritualeihin.

Syyskuu

Syyskuun kulttuuri-iltaa vietimme keskiviikkona 13.9. klo 18.00 alkaen Hanasaaressa (osoite: Hanasaarenranta 5) tutustumalla Kalevala Korun gallerianäyttelyyn ja uudistettuun kulttuurikeskukseen. Saimme esittelyn sekä Hanasaaresta että Kalevala Korun näyttelystä.

Vuosi 2017 on ollut suuri juhlavuosi paitsi 100-vuotiaalle Suomelle, myös 80-vuotiaalle Kalevala Koru Oy:lle.Juhlavuoden kunniaksi Kalevala Koru ja Hanasaaren kulttuurikeskus tuottivat galleriatilaan näyttelyn, joka yhdisti korusuunnittelua ja nykytaidetta. Kalevala Korun rakastetut korut saivat seurakseen veistoksia Kim Simonssonilta, yhdeltä nykytaiteen omaperäisimmistä nimistä.

Kim Simonssonin kiehtova maailma tarumaisine hahmoineen on päässyt myös Kalevala Korun riipuksiin, mm. tähän Lätäkkötyttöön, joka ilmestyi naistenpäivänä 2017.                       Lätäkkötyttö

Hanasaaressa on suomalaisesta ja ruotsalaisesta nykytaiteesta koostuva hieno kokoelma. Taide on levinnyt myös Hanasaaren ympäristöön ja luontoon. Illan voi päättää tutustumalla Hanasaaren taidepuistoon, joka levittäytyy rakennuksen ja meren väliselle polulle. Noin 500 metrin pituinen sorapolku kulkee rakennuksen ympäri.
Kalevala Koru täytti 80 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi yritys esitteli Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin Koru 80 vuotta -näyttelyn, joka oli myös osa Suomi 100 -ohjelmaa. Juhlanäyttely kertoi Kalevala Korun tarinan kuuden kiinnostavan teeman kautta ja haastoi näyttelykävijän osallistumaan. Helsingin näyttelyn avajaisia vietetiin Kansallismuseossa to 21.9. klo 18.00. Kaikki yhdistyksemme jäsenet olivat lämpimästi tervetulleita näyttelyn avajaisiin.

Lokakuu

Kirpilän taiteilijakotiin oli varattu opastettu kierros tiistaiksi 10.10.2017 klo 17.00. Osoite: Pohjoinen Hesperiankatu 7.Yhdistys maksoi opastuksen ja sisäänpääsy on maksuton.

Elsan päivänä, lauantaina 14.10.2017 klo 13-17 pidettiin Kansallismuseossa Muinaispuvusta marimekkoon -seminaari

Ohjelma:
 • Anna Wessman, Helsingin yliopisto, Rautakautisia korulöytöjä Espoosta
 • Eero Ehanti, Suomen kansallismuseo, Kulttuurikummit, konservointi ja Janakkalan miekat
 • Joanna Weckman, tutkija, Sinihameet, punapaulat – Sampo -elokuvan (1959) puvut perinteiden ja uusien ihanteiden ristipaineessa
 • Arja Turunen, Jyväskylän yliopisto, Marimekko pukeutumisilmiönä 1950-1970 -luvuilla
 • Tytti Lehtovaara, Jyväskylän yliopisto, Nuorten naisten pukeutuminen sotien jälkeisinä vuosina
 • Kahvitauko
 • Tatjana Nikitina, Marin tutkimuslaitos Marien muinaispuvuista
Lisäksi seminaarissa käytiin paneelikeskustelu ja ihailtiin muinaispukunäytöstä. Seminaari oli avoin kaikille ja osallistuminen oli maksuton.

Marraskuu

18.11.2017 klo 19 Kalevalanmaa, Suomen Kansallisooppera.

Joulukuu

Torstai 7.12.2017 klo 18 kokoontui ruokapiiri aiheena karjalanpiirakoiden leipominen Tuulan opastuksella.

Tapahtumat vuonna 2016

Tammikuu

Lauantaina 30.1.2016 klo 10–17 KNL:n järjestämä Louhen paja Kansallismuseon Auditoriossa Mannerheimintie 34, Helsinki

Helmikuu

Sunnuntai 14.2.2016 klo 14.00 Opastettu kierros Taide-ja museokeskus Sinkkaan Alpo Jaakkolan ja Heikki Virolaisen ”Näkijöitten Sukua” näyttelyyn. Matka toteutettiin junaretkenä Opastus alkoi klo 14.00. Sinkkaan on asemalta matkaa n. 600 metriä. Yhdistys maksoi opastuksen (60 €) ja jäsenet itse lippunsa 3 €/hlö. Kahvilassa voi nauttia kahvia ja marjapiirakkaa 5€/hlö.

Maaliskuu

Maanantai 7.3.2016 klo 18.00 Espoon Kalevalaiset ry:n vuosikokous, Sellon kirjastossa, Ilmari-salissa (2. kerros, tietokirjallisuus-salin takana), Leppävaarankatu9, Espoo.

Vuosikokous 2016 puheenjohtajan vaihdos. Vasemmalla puheenjohtajuuden jättävä Tuula Udd, keskellä uusi puheenjohtaja Sarianne Silfverberg ja oikealle yhdistyksemme sihteeri Anneli Lundqvist.
Maanantaina 14.3.2016 klo 18.00, Yhteistapaaminen Suur-Helsingin Kalevalaisten naisten kanssa, Vierailijana KNL:n puheenjohtaja Ildiko Lehtinen Tuomiokirkkoseurakunnan Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16B,2. kerros, Helsinki.

Huhtikuu

Sunnuntaina 17.4.2016 klo 13.00 Kevätretki Suomen Luontokeskus Haltiaan

Toukokuu

28.-29.5.2016 on Maailma kylässä –festivaali Kaisaniemen puistossa. Festivaalin pääteemana oli oikeudenmukaisuus. Kalevalaisten Naisten Liitto (KNL) esitteli toimintaansa ja myös yhdistyksemme jäsenet päivystaivät järjestöjen teltalla.

Kesä–Heinäkuu

Vietaimme kesälomaa, ei jäsentapaamisia

Elokuu

Viime vuonna juhlimme kansallispuvun 130-vuotispäivää Seurasaaressa juhlatuuletuksessa. Tänä vuonna kokoonnuimme sunnuntaina 7.8. klo 13 alkaen tuulettamaan kansallispukujamme tuuletuspiknikille Helsingin Kansalaistorille (Musiikkitalon ja Kiasman välissä). Espoon Kalevalaiset tuulettivat pukujaan sisaryhdistys Suur-Helsingin Kalevalaisten Naisten kanssa. Tilaisuus oli vapaamuotoinen ja asukin oli vapaa. Perheenjäsenet ja ystävät olivat myös tervetulleita. Mukana oli piknikeväät, istuinalusta ja iloinen mieli!
Kalevalaisten Naisten Liiton vuoden 2016 kulttuuripäivät: KNL:n liiton kulttuurimatka Ruijaan
Torstaina 25.8.2016 klo 22.00 oli Urkuyö- ja aaria -konserttisarjan loppukonsertti Espoon tuomiokirkossa. Valoa ja varjoja -illan ohjelmassa Vivaldin ja Bachin sävykkäät kantaatit saivat seurakseen italialaisen värikästä Händelin ja dall’Abacon orkesterimusiikkia. Esiintyjinä sopraano Yeree Suh, huilisti Pauliina Fred ja Suomalainen barokkiorkesteri.

Lokakuu

Lokakuun kulttuuri-iltamme kohteena oli Reitzin säätiön taidemuseo, mihin meille oli varattu opastettu kierros keskiviikkona 26.10.2016 klo 17.30. Opastus ja sisäänpääsy olivat maksuttomia ja museovierailu kestää tunnin. Kokoonnuimme ala-aulassa klo 17.20 ja siitä siirryimme ryhmänä museoon. Osoite: Apollonkatu 23 B, Helsinki.

Marraskuu

Marraskuun kulttuuri-iltaa vietaimme yhdessä vihtiläisten sisartemme kanssa. KNL:n puheenjohtaja, kansatieteilijä Ildikó Lehtinen vieraili Vihdin Kalevalaisten Naisten luona ja kertoi sukukansoista ja käsityöperinteestä tiistaina 15.11.2016 klo 18.00 Vihdin museolla (Niuhalan vanha kansakoulu), osoite Kirkkoniementie 4, Vihti.

Joulukuu

Joulukuun kulttuuri-iltaa vietaimme keskiviikkona 14.12. klo 18.00 perinteiseen tapaan Kahvi-Kaisassa. Tiuku Talvela opasti meitä kehruun alkeisiin. Tiuku toi paikalle villoja ja välineitä. Pitkäkarvaisen koiran omistajat toivat lemmikkinsä karvoja mukaan hyötykäyttöön.

Tapahtumat vuonna 2015

Tammikuu

Sunnuntai 25.1. 2015 klo 15.00 Kuutamoa! Fantasiaa! Ilotulitusta! Pianotaiteilija Marita Viitasalon soolokonsertti, Sellosali, Leppävaara
Torstai 29.1.2015 klo 16.00 Neulontakahvila Kansallismuseossa Kokoontuminen Kansallismuseon kahvilassa, museon pohjakerros, vapaa pääsy, kesto n.1.5 tuntia. Vetäjänä kansatieteilijä, artenomi Anna Rauhala. Aihe: Neuleiden kuviointi ja arki- ja juhlaneuleissä

Helmikuu

Torstai 26.2. 2015 klo 12.00 -16.00 Kalevalaseuran seminaari Helsinki. Tarkempaa tietoa Pirta lehdessä.
Torstai 26.2.2015 klo 16.00 Neulontakahvila Kansallismuseossa
Lauantai 28.2.2015 Kalevalanpäivän valtakunnallinen juhla, Helsinki, Finlandia-talo
 • klo 16.00 – 18.00 Kalevalainen tori; Kalevaista nimiperinnettä hyödyntäviä yrityksiä mm. Kalevala Koru, kansallispukuja, leikkejä, laulua musiikkia..
 • klo 18.00 - 21.00 Kalevalan päivän valtakunnallinen juhlakonsertti

Maaliskuu

9.3.2015 klo 18.00 Espoon Kalevalaisten vuosikokous Tapiolan kirkko, Olohuone, Kirkkopolku 6, 02100 Espoo
Torstai 26.3.2015 klo 16.00 Neulontakahvila Kansallismuseossa  Vetäjänä kansatieteilijä, artenomi Anna Rauhala. Aihe: Suomalaisten neuleiden alueellisia erikoisuuksia.
Lauantai 28.3.2015 Kalevalaisten Naisten Liiton Ylimääräinen kokous, Helsinki, Kalevala Kartano Espoon Kalevalaisten edustajat valitaan yhdistyksen vuosikokouksessa

Iloisia tunnelmia vuosikokouksessa. Puheenjohtaja Tuula muisti Kalevalakorulla yhdistyksen puolesta hallituksesta poisjäävää sihteeriä Markettaa.

Huhtikuu

Torstai 16.4.2015 klo 18.00 Kirjallisuusilta Anna-Leena Härkösen kanssa, Otavan kirjakauppa, Uudenmaankatu 10, Helsinki
Torstai 23.4.2015 klo 16.00 Neulontakahvila Kansallismuseossa. Vetäjänä kansatieteilijä, artenomi Anna Rauhala. Aihe: Virolaisvaikutteita suomalaisissa neuleissa. (Oma neuletyö tai lankaa ja puikot mukaan)
Lauantai 25.4.2015 klo 12.00 - 15.00 Terveys ja hyvinvointi tapahtuma Sellon kirjastossa, Espoo Yhteistyötapahtuma mm. Sellon kirjasto, Espoon Kalevalaiset, Omnian opiskelijoita ja opettajia.

Toukokuu

Lauantai 9.5.2015 klo 14.00 Kevätretki Espoo Muinaispaikolle Matinkylä – Olarin alueelle: Tiistilän Pirunpelto, Friisinkallion näköalapaikka, Friisinkallion muinaisranta. Kokoontuminen

Kesäkuu

12-14.6.2015 Kalevalaisten Naisten Liiton Kulttuuripäivät Kuhmossa.

Elokuu

Torstaina 27.8.2015 klo 22.00 URKUÖY JA AARIA, päätöskonsertti, Soile Isokoski, sopraano ja Ilkka Paananen , piano.

Syyskuu

Sunnuntai 13.9.2015 klo 11.00 – 16.00 Retki Tarvaspäähän ja Tuusulanjärven Ainolaan Opastettu kierros Tarvaspäässä, lounasmahdollisuus Krapinhovissa, jonka jälkeen tutustuminen Ainolaan.
Perjantai 25.9. 2015 klo 19.00 – 23.00 Kansanmusiikki Iltamat, Ravintola Kaisaniemi, Helsinki Kalevala Koruja katsomahan, Hyvästä ruuasta nauttimaan, Kansantanssia kokeilemahan ja yhdessä iloitsemaan” (TU) Illalliskortti 65 €.

Lokakuu

Torstai 22.10.2015 klo 18.00 TARINAILTA Kahvi – Kaisassa, Kivenlahdenkatu 10, sisäpihalla, Espoo Tervetuloa tarinan maailmaan! Tuula Udd kertoi tarinan monenlaisesta merkityksestä, jonka jälkeen kerrottiin ja kuunneltiin tarinoita.

Marraskuu

Perjantai 13.11.2015 klo 17.00 Turun kaupunginteatterin vierailu Espoon kaupunginteatterissa, Revontulihalli, Revontulentie 8, Espoo.

Joulukuu

Sunnuntai 13.12.2015 klo 12.00 vierailu Maatilapuotiin Kirkkonummelle, Eestinkyläntie 316, Kirkkonummi.


Tapahtumat vuonna 2014


"Aurinko jo pilkistelee, Lunta pois sulattelee,
Kanneltansa katsastelee, Hiirenkorvia rakentelee, Multaa möyheäksi tekee, Esikoille ja muille, Kevään ensi kukkasille. "(T. Udd)

Helmikuu

Tiistai 25.2.2014 klo 17.00 Katariinan katu 4, Blockin-talo Helsinki Tutustuminen Mai Niemen Neule Kalevala myymälään.

Maaliskuu

Maanantaina 17.3.2014 klo 18.00 Espoon Kalevalaisten vuosikokous Sellon kirjasto Akseli Sali, Leppävaarankatu 9, Espoo.

Huhtikuu

Torstaina 10.4.2014 klo 14.00–18.00 Terveys- ja hyvinvointi-tapahtuma Sellon kirjasto Sello Leppävaarankatu Yhteistyössä Espoon Kalevalaiset ja Omnian ammattiopiston opiskelijoita ja Opettajia. Terveysmittausten tekijät Omniasta ja EK:n Tuula Udd kertoi aiheista “Miten ennen parannettiin, tauteja pois ajettihin” ja ”Espoon terveyslähde” Lauantaina 5.4.2014 Kalevalaisten Naisten Liiton vuosikokous, Helsinki

Toukokuu

Lauantaina 3.5.2014 Retki Lohjalle. Oppaana Seija Hynnälä. Klo 10.00 Lohjan kirkko. Klo 11.45 Vironperä Johannes Virolaisen syntymästä 100 v. Klo 13.30 Lohjansaari, lounas Alitalossa n. 20 e / hlö ja omenaviinitarhan esittely.

Lohjan kirkkoon tutustumassa

Vironperän pihalla                                   Omenatarhan puut odottavat kukkiaan

Elokuu

” Mist mie sen voiman löyän, Paikan voiman lähteheksi, Hyvän olon kasvueksi, Löyänkö sen ystävästä, Kesäpaikan tanhuilta, Vaiko yhessä olosta, Muien keralla kulusta, Perinteestä meiän kansan, Kalevalan antimista, Antamisesta ja ilosta, Mie ainakin voimaa ihelle löyän, Espoon Kalevalaisista.” (T.Udd)
Torstai 28.8.klo 22 Urkuyö ja Aaria Päätöskonsertti, Soolokantaatista urkumessuun Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5, Espoon keskus Kajsa Dahlbäck, sopraano, Tea Palso, urut, Tapiolan Kamarikuoro, Helsingin Barokkiorkesterin yhtye, Aapo Häkkinen, urut, cembalo

Sunnuntaina 31.8.2014 ESPOON KALEVALAISET ry:n 20-vuotisjuhla Villa Elfvikissä

Puheenjohtaja Tuula Udd toivotti juhlavieraat tervetulleiksi Kalevan kansan syntyriimin sanoin:”Soipi se soria lintu, Sotka vesien yllä, Löysi jo pesänsä, Munan laittoi, Maailmalle alkavaksi, Luojalle tekotavaksi, 20 vuotta sitten syntyi Espoon Kalevalaiset, Miehetkin mukaan otettiin, Yhdessä yrittämähän, Perinnettä kantamahan, Tasa-arvoa luomahan.”

Perustajajäsenemme Riitta Sipilä kuvaili yhdistyksemme alkuvaiheita ja nykytilannetta mm. seuraavasti: ”Pidimme tärkeänä, että voisimme tutustuttaa tulevia jäseniämme nykyiseen kotikaupunkiinsa, sen eri kaupunkikeskuksiin, kartanoihin ja muihin nähtävyyksiin ja kuulla tarinoita historiallisista ja esihistoriallisista paikoista.” Riitta totesi myös, että eniten on muuttunut 20 vuoden kuluessa tiedotus: 5-vuotisjuhliinsa Espoon Kalevalaiset sai oman logon. Jäsenkirjeet ja muu viestitys hoidettiin vielä postin välityksellä, mutta nykyään yhdistyksellä on omat kotisivut ja suurin osa tiedotuksesta hoidetaan sähköpostitse.

Sanna Valoranta-Saltikoff, Espoon kaupunginmuseosta, kertoi Villa Elfvikin mielenkiintoisesta historiasta. Villa Elfvikin rakennutti vapaaherratar Elvira Standertskjöld kodikseen itselleen ja asui siinä kahden tyttärensä kanssa. Rakennus edustaa englantilaisvaikutteista jugendia ja on rakennushistoriallisesti arvokas

Niina Talvela, Espoon kaupunginmuseosta, kertoi Naisten tekstiilityöt uskomus- ja runonlauluperinteestä. Käsityö kuvaa tekijäänsä, kädentaitoja sivuavia lauluja laulettiin juhlissa, lasta liekutettaessa ja kehruutöissä. Kapiot ja lahjukset olivat työnäyte uuteen työpaikkaan.

Juhlamme musikaalisesta puolesta huolehti folkloristi Maija Auramies laulaen ja soittaen konserttikanteleella alkusoiton ja kaksi välisoittoa

Juhlassa luovutettiin kiitokseksi toiminnastaan entisille puheenjohtajille ja juhlapuheen pitäjälle Kalevala korut. Juhlaamme osallistui myös Vihdin Kalevalaisten Naisten ja Helsingin Kalevalaisten Naisten edustajia.

Jatkaessamme yhdessäoloa juhlakahveilla Tuula riimitteli: ”Ylen yhessä olemme, Kuulimme soittoa somoa, Kanteletta monin kielin, Sanoja Kalevan naisten, Tarinoita taitajista, Sanan voimasta, runoista, Nyt on aika kahvitella, Ilolla yhessä olla, Syl on täynnä kiitoksia, Teille kaikille jaoksi, Iloksi kotia kantaa.” (Teksti: Tuula Udd, Kuvat: Hanna Nurmiranta)

Syyskuu

Lauantai 27.9.2014 KNL:n liiton vuosikokous, Lappeenranta

Lokakuu

Ruokaperinnepiiri : Seitsemän sortin leivonnaiset ja ruuat; mitä ennen leivottihin tai ruuaksi laitettihin – entä nyt ?
Keskiviikko 8.10.2014 klo 14.00 - 18.00. Terveys ja hyvinvointi ilta Espoon kirjasto, Sello. Yhteistyö Espoon Kalevalaiset, Sellon kirjasto ja Omnian opiskelijoita ja opettajia. Terveysmittausten tekijät Omnian lähihoitajakoulutuksen opiskelijoita. Tietoa kansanparannuksesta: Miten ennen parannettiin, tauteja pois ajettihin ja Espoon terveyslähteestä.

Marraskuu

Keskiviikko 5.11.2014 klo 19.00, Suomen Kansallisteatteri, Pieni Näyttämö EUROPAEUS,näytelmä kansanrunouden kerääjästä.

Joulukuu

Tiistaina 9.12. 2014 klo 18.00, Kivenlahdenkatu 10, sisäpiha Perinteisesti jouluaskartelua ja jouluglögit Kahvi Kaisassa.

" Tule joukkoomme mukahan, kerallemme toimimahan, Yhdistyksemme iloksi, Kalevalan kasvatiksi." (T. Udd)Espoo logo   Espoon kaupunki tukee toimintaamme. Kulttuuriespoo logo>

www.espoonkalevalaiset.net